Forløperen til Polyesterday, Paaskekrim, nådde toppen med demoen "40 år og uten hår", samt flere uforglemmelige konserter i Orkdalsområdet med covermateriale av blant andre Red Hot Chili Peppers og Living Colour.

I dagens musikkbilde ligger Polyesterday et sted mellom den melankolske rocken, energifylt pop og dvelende psykedelia, kanskje? Melankolsk, sjelfullt og dynamisk er det ihvertfall.

Målet er konstant å bli bedre som band, låtskrivere og musikere, og utnytte potensialet fullt ut. Og selvsagt platekontrakt og verdensherredømme!

EP'en XLNT EP kom i 1998. Daværende bassist var Inge Roppen. Låtene var mer eller mindre halvferdige da degikk i studio. Medlemmene i bandet var mindre samspilte og mindre stilsikre. Men plata er et godt dokument på hvor de sto der og da. Og "You're not the sun" er fortsatt en brakende fin sang, en skikkelig "smyger".

På The Big Sleep (1999), er låtene mer fokuserte. Bandet er bedre, og plata ble langt bedre enn den forrige.
polyesterday

Akkurat nå er Polyesterday inne i en omstillingsfase. Nye låter og konsept vil bli prøvd ut. Bandet bidrar imidlertid med låta "Going Home" på samleskiva "We Are Hello 4" som kommer ut våren 2001. Så følg med videre!!! 
Jonny Kristiansen (26)

vokal/gitar

Jonny

Opprinnelig fra Orkanger, bor i Trondheim. Utdannet diplomøkonom med spesialisering i logistikk. Jobber på Platekompaniet i Trondheim.


Tidligere band:
"Paaskekrim": Oppnådde høy lokal status ved å spille coverlåter av Red Hot Chilipeppers og Living Colour.
"Red Rain": Cover av kjente poplåter og høy inntekt.


Musikk/inspirasjonskilder:
-Livet mitt ble snudd opp ned etter at jeg hørte Spiritualized' "Ladies and Gentlemen We are floating in Space" for første gang. Slippdatoaen for den plata er den største dagen i verdenshistorien!
1992-96: Britpop, alternativt.
1997-99: Post Rock, Avant Garde, Psychedelia. (Space is the Place!)


Favoritter:
Spiritualized, Spacemen3, Yo La Tengo, Mogwai, Godspeed You Black Emperor, David Bowie, Super Furry Animals, Blur, Neutral Milk Hotel, Smog, Big Star, Galaxie 500.

Konsertopplevelser:
Spiritualized og Yo La Tengo.

Filosofi:
Finne nye begreper som Boy Power. Musikkpressen leter alltid etter ord artister kan forbindes med (Se VG hver jævla dag!)

Om Polyesterday:
"Masse støy i en total psykedelisk harmoni!

Mål: Bli kjent med Spice Girls, ta masse heroin, mat, sure sokker, store pupper, stor TV, Hale&Pace…

Andre interesser: IPSWICH TOWN FC ! ! !

Om Trondheim: Høy penetreringsfaktor, mye øl, mens flere og flere prøver å distansere seg fra tanken om at de egentlig bare er bønder.

Last Famous Words: I want the best fine wine available to humanity!!!
Iver Lillegjære
(27)


bass

Iver

Studerer ved NTNU (mediefag).
Jobber deltid ved kaféen
Dr. Livingstone i Trondheim
Om tidligere band: Livet mitt eksisterte ikke før polyesterday.

Inspirasjonskilder: Jonny, Trygve, postpunk og litteratur.

Favoritter: David Bowie, Suede, Magazine, Kinks, Galaxy 500, The Smiths, Joy Division, Scott Walker, etc...
 

Konserter: Suede, Spiritualized, Sister Sonny, Motorpsycho.

Filosofi: Hvis du ikke har noe å si, gjør noe fornuftigere som å telle lyspærer...

Hva har Polyesterday å tilføre verden? Grensesprengende musikalsk integritet!

Om kommersialitet: "Give us your money!"

Ting du ser tilbake på med glede eller sorg? Mangel på liv!

Andre interesser: Filosofi, kvantefysikk.

Trondheim som by:
Hvorfor ikke?

Framtidsplaner: Gå i kloster hvis ikke Polyesterday lykkes.
Trygve Øyasæter (27)

trommer

Trygve


Oppvokst på Orkanger men født i Trondheim.
Jobber på Platekompaniet i Trondheim
Tidligere band: Har spilt i korps, kor og diverse band, men ikke fått "kicket" før i "Paaskekrim",der jeg virkelig fikk utfolde meg som musiker. Det neste kicket kom i Polyesterday, der vi begynte å lage musikk som betydde noe for meg.

Inspirasjonskilder: Diego Maradona, Saab, Glenn Hoddle, Gary Lineker, Beatles, Ringo Starr, Jeff Porcaro, kjæresten min Tone, A-ha, Chad Smith, William Calhoun og selvsagt Jonny og Iver. Favoritter: Beatles, Red Hot Chili Peppers, Sixteen Horsepower, Radiohead, Suede, Chris Isaak, David Bowie, m.fl.

Konsertopplevelser:
Living Colour - Sentrum Scene 1993, R.E.M.- Oslo Spektrum 1995, Suede - Studentersamfundet 1997, Bjørn Berge - Jazzgarden 1999, Motorpsycho - Veita Scene 1995.

Filosofi:
For min egen del må musikken treffe noe, en nerve. Dette gjelder uansett sjanger, og jeg finner sjelden det jeg leter etter på for eksempel Petre, uten at jeg dermed anser smaken min for å være veldig alternativ, jeg har nok den minst alternative musikksmaken i Polyesterday. Men jeg er veldig svak for en god melodi, mye mer svak for den enn en god tromme-groove.

Hva har Polyesterday å si?
Jeg håper vi kan bety noe i noens hverdag på samme måte som artister og band har betydd noe for meg. Jeg håper vi kan stoppe tiden for noen en liten stund, og gi dem noe.

Kommersialitet og penger:
Balansegangen mellom "ditt eget" og tilnærming mot det kommersielle vil alltid være hårfin, men er der ubevisst, ikke minst fordi vi liker "kommers" selv. Men den dagen du tenker bevisst på å tilpasse musikken din, vil du være på full fart mot stagnasjon og idétørke.

Ting du ser tilbake på med glede eller sorg?
En periode for to-tre år siden, da jeg gikk trett og ikke tok i trommestikkene på ett og et halvt år, var veldig tungt. Desto større var gleden over å få tilbake gnisten og deretter danne Polyesterday sammen med Jonny, Pål Evjen (daværende tangentmann) og Inge Roppen (bass).

Andre interesser:
Jeg spilte fotball fra jeg var 8 til jeg var 24, senest på morro-laget Glimt i 4.divisjon. Er dessuten veldig interessert i gamle Saab'er, og spesielt min egen 1968-modell Saab 96 V4. Ellers er øl godt. Liker å tilbringe tid sammen med venner, bandet og ikke minst min kjære Tone.

Trondheim som by:
Trondheim er akkurat passe stor, og veldig trivelig. Minus for det stagnerte, nesten døde musikklivet. Alt for få gode konserter, og en vel høy "harry-faktor".
Ja til en ny musikk-café/platebar/konsertbule!!!


Framtida:
Jeg håper å kunne leve med musikk, og gjerne av den. Jeg håper å kunne trives til enhver tid med hvor jeg står, hva jeg gjør, hvem jeg omgir meg med, og mine fortsatte muligheter. Og så skal jeg bli midtstopper sammen med Sol Campbell på Tottenham! (Spurs-fan!)